Kirsi Salonen

salonen.kirsi@gmail.com
Links: Website |
Κατηγορία Artists
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 Διαβάστηκε 168 φορές
Τεύχος 04 | Bitter Squid

Gallery

 

Τα εργαλεία που  χρησιμοποιεί και το προσωπικό της στυλ.

Χρησιμοποιεί το Adobe Photoshop και τοCorel Painter. Ασχολείται με τη μυστική φαντασία και το στυλ της είναι, κυρίως, σκοτεινό. Πριν από το 2005 ασχολούταν πιο πολύ με το φανταστικό, αλλά τον τελευταίο καιρό της αρέσει να προσθέτει στις δουλείες της  περισσότερο σκοτάδι και βία και να φτιάχνει ασυνήθιστους χαρακτήρες και αντιήρωες.

Γενικά, εκείνο που την έφερε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα επαγγελματικά, είναι το ότι το μυαλό της είναι ανοιχτό σε ότι έχει να κάνει με το φανταστικό. Της αρέσει να γράφει, να παίζει Wii, να ακούει ορχηστρική μουσική με όμορφες μελωδίες και να βλέπει περιπέτειες και ταινίες animation.  Επίσης της αρέσει να τρέχει στη φύση με τον σκύλο της Wario, που πήρε το όνομά του από το γνωστό χαρακτήρα. Θαυμάζει πολύ φυσιογνωμίες όπως ο Jim Henson και ο Hayao Miyazaki για την αχαλίνωτη φαντασία τους και τα δυνατά τους οράματα που μπορούν να αγγίξουν τις καρδίες των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά στη τέχνη, η Kirsi προτιμά το αναγεννησιακό στυλ και μελετά τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα χρώματα στη δουλεία της, και παράλληλά, αναπτύσσει το προσωπικό της στυλ.

Δουλειές:

Din
Celestial Brothers
You sang to me
Recall

Περιγραφή:

Din: πρόκειται για ένα πορτραίτο που έχει στόχο να τιμήσει την ιδέα μιας από τις τρείς θεές του Hyrule του Legend των Zelda games. Η καλλιτέχνης επεδίωξε να δώσει στη θεά μια πιο ανθρώπινη και εύθραυστη εικόνα, αλλά αν κοιτάξετε μέσα στα μάτια της, θα δείτε την τεράστια δύναμη που κρύβει μέσα της και θα θελήσετε απλώς να χαθείτε μέσα σε αυτό το βλέμμα.

Celestial brothers: είναι η τραγική ιστορία δυο αδερφών που διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους για να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στη ιστιοσελίδα της Kirsi.

You sang to me: είναι μια από τις πιο συγκινητικές δουλείες της. Το πρόσωπο ενός πληγωμένου παιδιού αποκαλύπτεται σε τέτοιο βαθμό, που προκαλεί έντονα συναισθήματα γιατί παρουσιάζει την κακοποίηση της καλοσύνης και της αθωότητας. Κι όμως το παιδί είναι πρόθυμο να συγχωρέσει ξανά και ξανά. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στην επόμενη έκδοση του Exotic 3 του οίκου Ballistic Publishing.

Recall: ο θάνατος δίνει ένα καινούριο όνομα σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να το λάβουν. Είτε για να κάνουν μια νέα αρχή ή για να γαληνέψει μια ταραγμένη και ανήσυχη καρδιά. Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλήφθηκε στα 5 καλύτερα του διαγωνισμού Excellence Award, στο συνέδριο Γραφικών Τεχνών CGO στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2007.

Συνέντευξη

Τι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Ως παρορμητικό εκ φύσεως άτομο, η διάθεσή μου αλλάζει αστραπιαία όταν πρόκειται να δημιουργήσω μια εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Μερικές φορές, η γενική ιδέα εμφανίζεται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ή γεννιέται λίγο πριν αρχίσω να σχεδιάζω. Εμπνέομαι πολύ από τη μουσική και τα console games. Η μουσική δημιουργεί συναισθήματα που με τη σειρά τους δημιουργούν ιδέες, και αυτό είναι το βασικό στοιχείο που με σπρώχνει προς τα μπρος. Πάντα είχα ζωηρή φαντασία και αν έχω τη δυνατότητα να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα που βασίζεται στα συναισθήματα που μου προκαλούν διαφορετικές πηγές έμπνευσης, τότε δεν είναι δύσκολο να φτιάξω και το χώρο μέσα στον οποίο κινείται αυτός ο χαρακτήρας.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί στη δουλειά σου;

Το αγνό πάθος της δημιουργίας του καινούριου, φαντάζομαι. Η δουλειά που βασίζεται στην ειλικρίνεια είναι πάντα για μένα ο τρόπος με τον οποίο εκφράζομαι.

Πες μας για την τεχνική σου στο μολύβι.

Μεγάλωσα με ένα μολύβι στο χέρι! Ζωγράφιζα τα πάντα όταν ήμουν μικρή, από άλογα μέχρι δράκους, ξωτικά και δαίμονες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 που ήμουν στο Γυμνάσιο, ερωτεύτηκα την τεχνική manga , τους χαρακτήρες της Marvel και πράγματα πιο ρεαλιστικά. Η μητέρα μου με ενθάρρυνε διαρκώς να ζωγραφίζω τα πάντα και παντού, και αυτό κάνω μέχρι σήμερα. Για μένα το μολύβι είναι πλέον το εργαλείο μου για ένα γρήγορο σκίτσο, αλλά τόσο σημαντικό όσο ένα σημειωματάριο στο οποίο γράφουμε τις ιδέες μας.    

Ποια εργαλεία χρησιμοποιείς για τον ψηφιακό σχεδιασμό;

Τα τελευταία πέντε χρόνια δουλεύω στο Photoshop, ενώ πριν από τρία χρόνια έμαθα και το Painter. Με αυτά τα δυο προγράμματα έφτιαξα όλες μου τις ψηφιακές δουλειές. Επίσης έχω μια ταμπλέτα Wacom Intuos 3, και πολλές φορές νομίζω ότι δεν είναι  απλώς ένα εργαλείο, αλλά κομμάτι του εαυτού μου (γέλια).

Οι συνεργασίες σου;

Η πιο φιλόδοξη συνεργασία μου είναι αυτή που κάνω τώρα. Πρόκειται για την εικονογράφηση ενός ολοκαίνουριου φανταστικού επικού μυθιστορήματος με την ονομασία “World of Chi”, του Lewis Walker. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες στη διεύθυνση www.blackhaloentertainment.com . Ως εμπειρία είναι καταπληκτική, ενώ τους τελευταίους μήνες  εγώ και ο Lewis έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Οι έντονες συζητήσεις μας σχετικά με τα κείμενα του Lewis βοήθησαν πάρα πολύ στη δημιουργία αυτού του κόσμου και κάθε στιγμή την απόλαυσα στο έπακρο.

Και παλιότερα είχα απίστευτες εμπειρίες με φανταστικούς ανθρώπους, κι έτσι είναι αδύνατον να τους αναφέρω τον καθένα ξεχωριστά. Στο παρελθόν συνεργάστηκα σε projects για την Fantasy Flight Games και την Altair Books, σε δουλειές που περιλάμβαναν animation, εξώφυλλα για CD, κόμικς καθώς και πολλές ανεξάρτητες δουλειές. Αυτή τη στιγμή όλα μου φαίνονται σαν μια καταπληκτική περιπέτεια και ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον.

Τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτό που κάνεις;

Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που επέλεξα τα ψηφιακά μέσα για εκφράσω την τέχνη μου. Αισθάνομαι ευλογημένη που είχα τη δυνατότητα να ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω, να είμαι ο εαυτός μου και να χρησιμοποιώ σαν εργαλείο μου το πάθος. Μου αρέσει η ελευθερία που δίνουν η φαντασία και τα όνειρα και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή. Όσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω ότι οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά σε εμάς και τους γύρω μας. Το ίδιο ισχύει και για την τέχνη. Προσπαθώ να παρουσιάσω πράγματα που είναι δύσκολο να εκφραστούν με λέξεις και να τους δώσω την ονειρική αύρα ενός πράγματος όμορφου και εύθραυστου- κάτι που θα σκεφτόμασταν ή κάτι που θα θέλαμε να είμαστε. Όταν αναλαμβάνω μια καινούρια δουλειά, λέω στον εαυτό μου ότι αυτά που αποκαλύπτουν η καρδιά και το μυαλό βρίσκονται κρυμμένα  στις λεπτομέρειες. Δηλαδή στις εκφράσεις, στη γλώσσα του σώματος, στις υφές και στις επιφάνειες που επικοινωνούν, κατά κάποιο τρόπο ,μεταξύ τους. Θέλω να σπάσω το φράγμα ανάμεσα στην  ψηφιακή και την παραδοσιακή τέχνη. Θα ήταν καταπληκτικό να μπορέσουν να εξισωθούν κάποια στιγμή. Αυτό που κάνει τη διαφορά,  είναι η εμπειρία που αποκτά κανείς όταν κοιτάζει ένα έργο.       

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νεκτάριος Ντεληγιώργης Marilena Mexi »