Χαρίδημος Μπιτσακάκης

charidimosb@gmail.com
Links: Website | Facebook | Instagram
Κατηγορία Artists
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 Διαβάστηκε 455 φορές
Online | Crying Robot

 

Ο Χαρίδημος Μπιτσακάκης γεννήθηκε το 1986 στον Χολαργό Αττικής.

To 2005 περνάει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε και επαγγελματικά με την ζωγραφική και τις ψηφιακές τέχνες σε διάφορα projects όπως θεατρικές παραστάσεις, video clips, βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια, επωμιζόμενος της εικονογράφησης, των animation, και γενικότερα του εικαστικού κομματιού του εκάστοτε project.

Το 2012 περνάει με υποτροφία στο University of the Arts London, στο τμήμα Camberwell College of Arts, για να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Digital Arts/Visual Arts, στο Λονδίνο. Τα έργα του (installations και video art) έχουν εκτεθεί σε Λονδίνο και Αθήνα.

Έχει εργαστεί ως δάσκαλος σχεδίου, concept art, και γλυπτικής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη καθώς και ως freelancer με την ειδικότητα του concept artist, storyboard artist και digital matte painter με ελληνικά και διεθνή studios ψηφιακών εφέ (post production) για διαφημιστικά spots και feature films.

Έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό εκθέσεων και διαγωνισμών, με σημαντικότερη στιγμή τη διάκρισή ενός εκ των έργων του ως ‘ILM favorite’ στους τελικούς (3η φάση) του διαγωνισμού ‘ILM Art Department Challenge 2016’ της εταιρίας ψηφιακών εφέ της George Lukas Films: Industrial Light and Magic, για το Star Wars universe.

Σήμερα εργάζεται ως Lead designer, Illustrator και concept artist για την εταιρία Para-Bellum Wargames.

 

Synthetic Love

 

WW Challenge Lineup

 

Destruction vs Creation

 

Nephrac

 

The Fall of Oddbjörn

 

Dragon Manuscripts

 

Desert Speeder (ILM)

 

All images used with permission by the artist. © Charidimos Bitsakakis or their respective copyright holder

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Oksana Kerro Νικόλας Γιαλούρης »