Νικόλας Γιαλούρης

Links: Website | Facebook |
Κατηγορία Artists
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 Διαβάστηκε 256 φορές
Online | Crying Robot

 

Ο Νικόλας Γιαλούρης είναι part time fantasy illustrator, concept artist και comic artist. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Γενάρη του 1977. Από μικρή ηλικία διάβαζε comics και προσπαθούσε να αποτυπώσει τους ήρωες που αγαπούσε σε ένα χαρτί, με το αγαπημένο του εργαλείο, το μολύβι. Αυτοδίδακτος, άρχισε να συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ comic.

 Έχει στο ενεργητικό του τέσσερεις εκδόσεις ονόματι «Kastar» στα έτη 2002-2009. Συγκεκριμένα, το 2002 συνεργάστηκε με τις εκδόσεις «ΟΞΥ» σαν εικονογράφος, και έκδωσε το πρώτο του cyberpunk comic, «KASTAR – οι εξισώσεις μίας άλλης νοημοσύνης». To 2005 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΟΞΥ» το δεύτερο τεύχος: «KASTAR – Οι 510 ημέρες των ρομποτικών πολέμων». Το 2007 συνεργάστηκε με τις εκδόσεις «ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΛΑΜΠΥΡΙΣΜΑΤΑ» για την έκδοση του τρίτου τεύχους «Kastar – Η ελεύθερη αποικία» και το 2009 εκδόθηκε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, το τέταρτο τεύχος «Kastar – Το σύμπαν σωσίας» 

Υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την ελληνική σκηνή των comic. Μετά από μία απουσία 7 ετών, επανήλθε με σκοπό να  εδραιωθεί στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή. Προς το παρόν συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και δουλεύει σαν part time artist. Αυτόν τον καιρό σχεδιάζει ένα αστυνομικό graphic novel 80 σελίδων, ονόματι «Δεσμώτης του Ονείρου 2». Λατρεύει το fantasy και όποτε μπορεί, σχεδιάζει videogame characters, fantasy concepts και fanart.

 

Artorias the Abysswalker

 

Fantasy Archer

 

Lina Inverse

 

Ciri

 

Kimono Girl

 

Wounded Swordmaster

 

Girl in Water

 

All images used with permission by the artist. © Nicolas Gialouris or their respective copyright holder

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χαρίδημος Μπιτσακάκης Ελένη Τσάμη »