Δέσποινα Μανώλαρου

despoina_mn@hotmail.com
Links: Website | Instagram
Κατηγορία Artists
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 Διαβάστηκε 131 φορές
Online | Crying Robot

 

Η Δέσποινα Μανώλαρου είναι τελειόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στο τομέα Χαρακτικής. Βασικά ενδιαφέροντά της  αποτελούν η εικονογράφηση και το comic, και τελευταία πειραματίζεται με to animation.

Έχει συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικών και ενήλικων εντύπων. Επίσης έχει πραγματοποιήσει τρεις αυτοεκδόσεις με τις οποίες έχει συμμετάσχει σε αρκετά Comic Conventions. Από τις σημαντικότερες συνεργασίες της ήταν εκείνες με τον Π.Ι.Ο.Π και τις εκδόσεις Κέδρος, απ’ όπου διακρίθηκε. Η δουλειά της συμμετείχε μεταξύ άλλων στις βραχείες λίστες Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου, στο κατάλογο Ελλήνων Εικονογράφων, και στην έκθεση/event με βάση τη τηλεοπτική σειρά Walking Dead, που διοργάνωσε η Fox στο Ωδείο Αθηνών.

Οι επιρροές της πηγάζουν από το κόσμο της λογοτεχνίας , της ποίησης, αλλά και της φιλοσοφίας και τη ψυχολογίας. Τα έργα της συνθέτουν συνήθως ανθρωποκεντρικές μορφές αναδυόμενες από το κόσμο του ονείρου και του ασυνείδητου. Δουλεύει ψηφιακά και παραδοσιακά εξίσου, με χαρτί ,μελάνια, ξυλομπογιές και μολύβια. Την ενδιαφέρει να εμπλουτίζει συνεχώς το εικονογραφικό της έργο, εντάσσοντας νέα αισθητικά και εννοιολογικά στοιχεία.

 

Blind

 

Cleaned

 

Mauin Cave

 

Cryptid

 

Time

 

Mabi Nabi

 

Illustration for "Noctwel" - Self Published Novel based on the German Grimm tale, Jorinde & Joringel

 

Dream

 

Nymph

 

All images used with permission by the artist. © Despoina Manolarou or their respective copyright holder

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μίριαμ Μεταξά Arinela Kociko »