Κώστας Τσελεπατιώτης (Tse of the Pencil)

tse.of.the.pencil@gmail.com
Links: Facebook | Instagram
Κατηγορία Artists
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 Διαβάστηκε 83 φορές
Online | Crying Robot

 

Ξεκίνησε να ασχολείται με το σχέδιο από το δημοτικό, όπου με τον αδερφό του σχεδίαζαν comics ο ένας στον άλλον, αλλά τελικά το άφησε στο γυμνάσιο και λύκειο λόγω χρόνου. Δεν είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό του να προσπαθήσει να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Στο Πανεπιστήμιο έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο, το έριξε σε βιβλία, ταινίες, comics και γενικά κάθε μέσο που μπορούσε να του προσφέρει μια καλή ιστορία. Είδε τον εαυτό του να αλλάζει μέσω των διδαγμάτων και ιδεών που πρόσφερε το κάθε σενάριο, και κατάλαβε τη δύναμη που κρύβει μια καλή ιστορία. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση πως θέλει να παράγει ιστορίες, και πως ο καλύτερος τρόπος με τα μέσα που είχε ήταν το comic. Έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλει να κάνει, έμενε να γίνει αρκετά καλός για να το καταφέρει. Έχοντας όμως παρατήσει για πολύ καιρό τη ζωγραφική αφήνοντας το σχέδιο του σε επίπεδο γυμνασιόπαιδου, είχε πολύ δρόμο μπροστά του. Έτσι τα επόμενα 4 χρόνια των σπουδών του έλιωσε στο σχέδιο και σε μελέτες, ενώ παράλληλα μελετούσε εντατικά τη συγγραφή σεναρίων.

Όλον αυτόν τον καιρό κρατούσε κρυφό αυτό το κομμάτι της ζωής του ακόμα και απ’ τους πιο κοντινούς φίλους και οικογένεια. Ο λόγος ήταν αφενός η αποφυγή των επακόλουθων σχολίων σχετικά με το πόσο άπιαστο είναι το όνειρο του, και αφετέρου γιατί είχε κάτι το ρομαντικό το να κάνεις τον “μυστικό σου αγώνα”.

Το 2016 έμαθε απ’ τον αδερφό του πως γίνετε ένας διαγωνισμός comic απ’ την Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη. Μην έχοντας δείξει πουθενά κάποιο σχέδιο του, και διψώντας για κριτική από έμπειρα στον χώρο μάτια, αποφάσισε να πάρει μέρος. Με προθεσμία ένα μήνα, αγόρασε την πρώτη του γραφίδα (η οποία άργησε να έρθει 10 μέρες), και έτσι πιέστηκε να μάθει ψηφιακό σχέδιο άμεσα. Μετά από πολύ δουλειά, πολύ καφέ και ελάχιστο ύπνο, τελικά κατάφερε να κερδίσει το έπαθλο της υποτροφίας στη σχολή όπου και καταχαρούμενος πήγε να φοιτήσει, και τελικά να εξελίξει το σχέδιο του. Από τότε έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις όπως Comicdom, Athenscon, Comic Con και Eye-Con, έχει κάνει 2 μικρά χιουμοριστικά comics, το “Μοιραίο Ραντεβού”, και το “Σφάλμα 404, τίτλος δε βρέθηκε” καθώς και διάφορα σχέδια για δουλειές και fan-arts. Αυτόν τον καιρό ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή των επόμενων comics που σκοπεύει να σχεδιάσει, καθώς και με διάφορες δουλειές σαν free-lancer σχεδιαστής.

 

Burning Asgard - Thor

 

The key and the sword - Kingdom of Hearts

 

Do you see this - Avatar (The Last Airbender)

 

The Fall - Sherlock

 

The Awakening - Star Wars

 

Power of Six - Guardians of the Galaxy

 

Everybody Lies - House M.D

 

All images used with permission by the artist. © Kostas Tselepatiotis or their respective copyright holder

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Arinela Kociko